top of page

Våre lærere 
 

Merete

Merete Brandt (Shabadtek Kaur)

er daglig leder for Kundaliniyoga Bergen. Hun startet sin yogalærerreise i 2013 og er internasjonalt KRI-sertifisert level 1+2 kundaliniyogalærer utdannet ved Kundaliniyoga Institutet i Stockholm. I tillegg har hun delsertifisering innen Kundaliniyogaterapi, kurs i den yogiske healingformen Sat Nam Rasayan, samt i gongyoga. Hun fordyper seg nå i sin level 3-utdannelse. Merete er dessuten tatt opp i The Aquarian Trainer Academy (ATA) og holder lærerutdannelser i kundaliniyoga sammen med Kundaliniyoga Institutet og Pax Kundalini Yoga. For tiden er hun dertil leder i en liten gruppe som har til hensikt å bygge opp Norges Kundalini Yoga Forbund (NKYF).

Merete har vært trukket mot yoga så lenge hun kan huske.

"Jeg har alltid vært glad i å bruke kroppen, men også vært opptatt av det som ligger bortenfor det fysiske. Hva er egentlig "virkeligheten", og hvem er jeg hvis jeg skreller bort alt som ikke er min essens? I yogaen fant jeg verktøy til å utforske alle lag i meg selv, og på mange måter har yogaen blitt det som forener alle trådene i livet mitt, slik at de samles og gir mening. Det er en plattform for min egen lyskriger, og også for å kunne dele viktig livskunnskap med andre."

Merete har bakgrunn fra flere ulike felt: Cand. philol. fra Universitet i Bergen (hovedfag i russisk, med medievitenskap og kunsthistorie i graden), fagbrev i fotografi, lærerlisens i Vedic Art, utøvererfaring og trenerkompetanse i rytmisk gymnastikk og karate – og mye mer.

"Jeg elsker å lære! Men i bunn og grunn er ikke den formelle kompetansen så viktig. Fra et yogisk perspektiv er det det du opplever, både når du praktiserer og i livet ellers, som gir den viktigste lærdommen. Det er dine erfaringer som gjør kunnskap om til visdom, slik at du kan leve til det beste for deg selv, for de rundt deg og for verden forøvrig."

 

De siste årene har hun dedikert sin tid til å undervise kundaliniyoga, både på senteret, ute i bedrifter, hjemme hos kunder, for barn på SFO og på retreater i fjellheimen. Nå ivrer hun etter å dele kundaliniyoga på et enda dypere nivå gjennom lærerutdannelsene. Og når hun ikke befinner seg på yogamatten, er hun gjerne opptatt med et kreativt prosjekt, som kan involvere alt fra symaskiner og strikkepinner til kamera, malerpensler og skrivesaker.

Elin

Elin Hjortung 

har vært å treffe som uavhengig lærer på Kundaliniyoga Bergen siden oppstarten i Kokstadflaten i 2016. Hun er internasjonalt KRI-sertifisert level 1 kundaliniyogalærer og tok sin utdannelse ved Kundaliniyogaskolen i Oslo i 2014. Hun har fullført fire av fem level 2-moduler, og har også delsertifisering innen Kundaliniyogaterapi. I tillegg har Elin kurs i gongyoga. Hun startet å undervise kundaliniyoga så snart hun var ferdig utdannet, og foruten undervisningen på Kundaliniyoga Bergen, har hun også holdt klasser for Fana IL og for Equinor.

Elin startet med klassisk yoga i 2008 og kom «tilfeldig» over Kundaliniyoga i en bok i 2012.

"Kundaliniyogaen var så effektiv og dyptvirkende at jeg bare måtte lære mer, og jeg meldte meg på lærerutdanning kun for å lære. Men jeg ble så imponert over det jeg lærte at jeg føler det som en forpliktelse å bringe kunnskapen videre til flest mulig! Kundaliniyoga er en fantastisk verktøykasse som kan benyttes til å avhjelpe svært mange utfordringer i hverdagen. Mer energi og bedre søvn er bare noen av de positive virkningene!"

Til daglig er Elin i full jobb i Equinor. Turer på fjellet, både på ski og til fots, er det hun liker aller best. Helst sammen med mann og hund.

Svein

Svein Dyngeland (Jaap Mantra Singh)

er internasjonalt KRI-sertifisert level 1 kundaliniyogalærer og har sin utdannelse fra Kundaliniyoga Institutet sin Kretagruppe (2018-2020.) Han har også kurs i gongyoga.

 

Gjennom flere år har han vært en dedikert utøver av kundaliniyoga, og hos Kundaliniyoga Bergen er vi veldig glade for at Svein har inntatt lærermatten.

"Kundaliniyoga har gitt meg ny bevissthet og balanse i livet – den gir pusterom i en travel hverdag, roer ned stress og gir fornyet energi, innsikt og glede."

I tillegg til å vie mye av sin tid til yoga, har Svein en lidenskapelig interesse for hund, og han er utdannet hundeinstruktør.

Svein har to mastergrader innen teknisk og økonomisk/administrativt fagområde, og det er her han tjener til livets opphold.

Sveinjpg.jpg
Yogalærer_edited_edited.jpg

Anders Spissøy

ble internasjonalt KRI-sertifisert level 1 kundaliniyogalærer i 2020 og har sin utdannelse fra Kundaliniyogaskolen. Han har kurs i gongyoga.

 

Anders har en sterk fascinasjon for kundaliniyoga og de verktøyene som finnes der.

"En av de virkelig flotte tingene med kundalini, er muligheten den gir deg til å bli kjent med deg selv på et dypere plan." 

Han er spesielt opptatt av hvordan kombinasjonen av kundaliniyoga og gongspilling leder til en reise dypt innover. Og de som har hørt Anders gonge, vet at han spiller som en Gud der han lar universet vibrere gjennom metallet!

Anders er håndverksutdannet og dyktig også med andre typer verktøy enn kundaliniyoga og malleter.

Anders
Roger

Roger Strand

underviser på Kundaliniyoga Bergen i kampkust og livsfilosofi. Han har sort belte (1. Dan) i Kyokushin Karate og Trener 2-utdanning i kampidrett. I tillegg er han gongspiller.

 

Roger er altså ikke yogalærer, men har over 30 års erfaring med undervisning og instruksjon i alt fra vitenskapsteori og etikk på universitets- og høgskolenivå til karate for barn og voksne. Hans primære bidrag til Kundaliniyoga Bergen er å trekke linjer mellom yoga og karate og de rike tradisjonene for kropp, sinn og ånd som karaten bygger på.

Og yogalærer eller ei – yogaen er med i Rogers liv på så mange måter.

"Yoga skjer overalt og ikke bare på matten. De siste åra har jeg gjort mye oppussingsarbeid hjemme. Det går bra når jeg husker å sette på mantramusikk. Det går veldig dårlig når jeg ikke husker det..."

Roger har jobbet i mer enn 25 år på Universitetet i Bergen, de siste 15 årene som professor i vitenskapsteori. "Det går mange linjer mellom mitt virke ved universitetet og ved Kundaliniyoga Bergen. På begge steder forsøker vi å skape dannelsesprosesser som bidrar til personlig vekst."

Anita
IMG_20210829_175258~3_edited_edited.jpg

Anita Irene Andersen

ble sertifisert MediYoga Instruktør våren 2021, og det er denne yogaformen hun vil tilby hos Kundaliniyoga Bergen. Anita har dessuten bakgrunn som ergoterapeut, mindfulness-instruktør og rosenterapeut. Etter en fallulykke på glatten i 2017 har hun benyttet all sin kompetanse på egen rehabilitering – med hell!

 

Prosessen Anita gjennomgikk etter ulykken førte til nye innsikter som igjen ga henne inspirasjon til å gjøre noe som først og fremst var helsebringende for henne selv, og dette ledet henne til MediYoga. Under MediYoga-utdannelsen opplevde hun etter hvert bedring i helse på alle plan, og det vokste frem et ønske om å lære mer om denne yogaformen, dens utspring og positive effekter. MediYoga har sin opprinnelse i klassisk Kundaliniyoga, og nærmere undersøkelser førte Anita videre til Kundaliniyoga Bergen og vårt Senter for åndelig vekst.

 

"Gjennom yogaen opplever jeg at alt jeg har lært tidligere innlemmes, møtes og forenes, særlig betydningen av pust og tilstedeværelse i nuet, og det å være med det som er på en observerende, ikke dømmende måte. Når vi praktiserer yoga trenger vi ikke å tro på noe annet enn at vi gjennom yogaøvelsene kan transformere oss selv i retning mot vårt eget fulle potensial og komme i kontakt med vår egen innerste, sanne kjerne, den vi virkelig er."

Når Anita ikke holder på med yoga, liker hun å utfolde seg kreativt gjennom å male, og ellers er hun opptatt og engasjert med familie og barnebarn.

bottom of page