top of page

Kundaliniyoga Bergen
• Senter for åndelig vekst

 

IMG_1849_edited.jpg

Om senteret

Kundaliniyoga Bergen er Bergens første, og fortsatt eneste, kundaliniyogasenter. Det ble grunnlagt i 2015 av Merete Brandt, og fra 2016-2021 holdt vi til i egne lokaler på Kokstad. Fra høsten 2021 finner du oss på Nesttun/Midtun i lyse, trivelige lokaler i Totlandsvegen 2, inngang E.

 

Kundaliniyoga Bergen tilbyr klasser, workshops og individuell yogaveiledning/yogisk behandling innen kundaliniyoga. Det er også mulig å avtale hjemmeyoga og bedriftsyoga. Høsten 2016 startet vi opp med våre populære gongbad. Gongbad er ikke kundaliniyoga, men dybdeavspenning. De er likevel inspirert av kundaliniyoga og har med elementer av yoga.

Kundaliniyoga Bergen eies og drives av Merete Brandt, men på senteret finner du også andre uavhengige yogalærere som underviser i lokalet. Selv om alle lærerne er selvstendige, ønsker senteret å fremstå med et samlet tilbud. Det betyr blant annet at du som elev bare trenger å forholde deg til én timeplan og ett betalingssystem, og at du ved f.eks. sykdom har anledning til å ta igjen tapte kursdager hos en annen lærer enn den som er ansvarlig for ditt kurs. 

Om senteret
Senter for åndelig vekst

Hvorfor "Senter for åndelig vekst"?

Yoga i Vesten har lenge vært assosiert med trening og tilbys blant annet på treningssentre og i idrettslag. På den måten er yoga blitt gjort tilgjengelig for store deler av befolkningen. Men samtidig med at yoga har blitt en av de mest populære "treningsformer" i Vesten, er flere aspekter ved det som tradisjonelt har blitt regnet som yoga skrelt bort.

I kundaliniyoga er ingen ting skrelt bort, og vi regner tradisjonen som en åndelig praksis. Den økte styrken, fleksibiliteten og det fysiske velværet som ofte blir et av resultatene når man praktiserer yoga, er ikke hovedsaken. Det viktigste er hva de yogiske teknikkene gjør med oss som menneske og medmenneske. Det er ikke alltid så lett å forklare hva som skjer med oss når vi praktiserer kundaliniyoga, men de fleste opplever etterhvert at noe forandrer seg. Det kan være stressnivået, temperamentet, måten å tenke på, måten å reagere og handle på som transformeres i positiv retning. Noe som gjør at vi kjenner oss stødigere i oss selv, mer på lag med oss selv og med større forståelse for verden og menneskene rundt oss. Dette er selvutvikling. Dette er åndelig vekst! Og det skjer uten at man behøver å tenke så mye på det.

Når det er sagt – hos oss er alle velkommen! Uansett hva som er grunnen din til å komme på yoga – bli sterkere, mykere, mindre stresset, redusere smerter eller noe helt annet – er din grunn like verdifull som alle andre grunner. Og du er like viktig som alle andre som sitter på yogamatten! 

IMG_2146.jpg
IMG_2145.jpg
IMG_1921.jpg
bottom of page